جنگ ٢٠ ساله

 
 


نويسنده:Serge HALIMI

برگردان: مرمر کبیر


سربازان ١٨ ساله آمريکايي که امروز در افغانستان به جنگ مي روند ، در آغاز اين جنگ هنوز متولد نشده بودند. آقاي دونالد ترامپ از سال ٢٠١٢ ، اعلام کرده بود: «وقت آن است كه افغانستان را ترك كنيم (١)». اما معلوم نيست که او بيشتر از باراک اوباما در پيشبرد اين امر موفق شود. چرا که هرگونه تلاشي براي خروج نظامي ايالات متحده از يک کشور - سوريه ، ليبي ، کره ، آلمان – منجر به برافروختگي جناحهايي در واشنگتن مي شود. لابي جنگ طلب بلافاصله فرياد بر مي آورد که :کار کار روسهاست ! روسها دارند مي آيند! هر چند بودجه نظامي ايالات متحده (٧٣٨ ميليارد دلار در سال ٢٠٢٠) بيش از ده برابربودجه نظامي روسيه مي باشد، آوردن نام مسکو براي جمهوريخواهان و دموکرات ها کافي است تا هم صدا فرياد وامصيبتا سر دهند. البته آنها می توانند در اين رابطه بر حمايت تحريريه نيويورک حساب کنند.

در تاريخ ٢٧ ژوئن ، اين نشريه «وزين» آمريکايي با تکيه بر خبر دست اولي که از آژانس اطلاعات مرکزي (CIA) نشت کرده بود، افشاگري کرد که گويا روسيه براي کشتن سربازان آمريکايي از شورشيان افغاني حمايت مالي کرده است (٢). البته ، همه به ياد دارند که در ماههاي قبل از شروع جنگ عراق ، همين نشريه چه نقش تعيين کننده اي در انتشار روايات مربوط به «سلاح هاي کشتار جمعي» صدام حسين داشت (٣). کافيست کلمات «روسيه» يا «پوتين» را توسط موتور هاي جستجو دنبال کنيد تا شاهد روان پريشي ضد روسي اين نشريه «وزين» ليبرالي باشيد . خبر دست اول راجع به افغانستان - که به نظر مي رسد نيويورك تايمز هشت روز پس از نشر در باره صحت آن ترديد کرد - سؤالات بيشتري را مطرح مي كند. چه کسي از درج اين «خبر» آنهم درست در زماني که به نظر مي رسيد عقب نشيني آخرين سربازان آمريکايي در حال وقوع مي باشد ، سود مي برد؟ آيا هنگامیکه پاكستان ، متحد ایالات متحده، از شورشيان افغانستان حمایت می کند دليل موجهي براي مخالفت آمريكا با حمايت يکي از دولتهايي مورد غضبش از همان شورشيان وجود دارد ؟ پاكستان مدتهاست كه اين كار را انجام مي دهد و خود امريکا نيز از سال ١٩٨٠ تا ١٩٨٨ به مجاهدين افغاني در جنگ با مسکو سلاح هاي پيشرفته اي را تحويل داد که با آن هزاران سرباز شوروي  و دولت جمهوری دموکراتیک افغانستان کشته شدند ؟ نشريه نيويورك تايمز با شرح و تفصيلات زندگي سه درجه دار نيروي دريايي را كه ظاهرا قرباني «کمکهاي روسي» به تروريستهاي افغاني بودند به چاپ رساند - يكي از آنها سبيل کلفت بود و بدن سازي مي كرد ، ديگري فيلم جنگ ستارگان را دوست داشت و سومي عاشق سه دخترش بود... - ، اما «فراموش کرد» اضافه کند که آژانس اطلاعاتي ديگر آمريکا ، يعني آژانس امنيت ملي (NSA) هيچ اعتباري براي خبر نشر شده از طرف سازمان سيا در رابطه با «کمک هاي روسي» قائل نبود (٤).

در تاريخ ١ ژوئيه ، ائتلاف گسترده اي از نمايندگان مجلس ، دموکرات ها و جمهوريخواهان با تکيه بر «افشاگري» نيويورک تايمز خروج آمريکا از افغانستان را نا ممکن و دشوار ساختند. البته پر واضح است که بهترين راه براي جلوگيري از ادامه کشته شدن سربازان خارجي در افغانستان همانا عدم حضور آنها در آنجا ست.

١ ـ توئيتر ترامپ ٢٧ فوريه ٢٠٢٠

٢ـ نيويورک تايمز ٢٧ ژوئن ٢٠٢٠ « Russia offered Afghans bounty to kill US troops, officials say »

٣ ـ « Fake news, une fausse épidémie ? », Manière de voir, n° ١٧٢, août-septembre ٢٠٢٠, en vente en kiosques.

٤ـ وال استريت جورنال اول ژوئيه ٢٠٢٠ « NSA differed from CIA, others on Russia bounty intelligence »,

لوموند