بازار فروش اين آدامس در ژاپن به شدت داغ است
شرکت "بی 2 آپ" (B2Up) می گويد که وقتی اين آدامس، موسوم به "باست آپ"، سه يا چهار بار در روز جويده شود می تواند به بهبود گردش خون و کاهش فشار عصبی کمک کرده و با پيری نيز مقابله کند.
اين آدامس با آزاد کردن تدريجی يک رشته مواد شيميايی که در عصاره گياهی به نام "پيوراريا ميريفيکا" موجود است عمل می کند.
به لحاظ نظری، اين مواد به حفظ سلامت بافت های عضلانی کمک می کنند.
پيوراريا ميريفيکا که نام ديگر آن "کوائو کروئا" است، يک گونه گياهی است که در تايلند و برمه يافت می شود.
بوميان از گذشته های دور از آن به عنوان يک داروی سنتی استفاده کرده اند.
ريشه اين گياه حاوی شماری از مواد شيميايی به نام "فايتواستروژن" است که اثری مشابه هورمون های جنسی زنانه، استروژن، دارد.
"مايرواسترول" و "دی آکسی مايرواسترول" از جمله مهمترين اين مواد شيميايی هستند که تصور می شود تاثيری به ويژه قدرتمند دارند، زيرا به لحاظ ساختار شيميايی شباهت زيادی به استرادايول، عمده ترين استروژن انسانی دارند.
"بی 2 آپ" می گويد تاثير اين دو ماده شيميايی و ترکيب آن با فايتواستروژن ديگری به نام "آيسوفلاون" است که اين آدامس را چنين موثر می سازد.
اين شرکت به آزمايش های دانشگاه چولالونکورن تايلند اشاره می کند که نشان داده است "پيوراريا ميريفيکا" می تواند شکل و اندازه سينه را تا 80 درصد بهبود بخشد.
آزمايش های بيشتر در بريتانيا نشان داده است که اين گياه برای سلامت پوست، موی سر و همچنين سينه مفيد است.
اين شرکت همچنين محصولات ديگر پيوراريا از جمله قرص و چای آن را عرضه می کند.
ترديد
کلر ويليامسون، از بنياد تغذيه بريتانيا، گفت تحقيقات نشان داده است که فايتواستروژن ها ممکن است در زمينه تخفيف علائم يائسگی مفيد باشند و همچنين ممکن است تاثير مثبتی در زمينه جلوگيری از بيماری قلبی و پوکی استخوان داشته باشد.
همچنين در برخی تحقيقات به نقش مثبت آن در جلوگيری از سرطان سينه نيز اشاره شده است.
اما وی گفت که پژوهش ها همچنين نشان داده است که مصرف قرص های "آيسوفلاون" به اندازه مصرف مواد طبيعی غنی از آن مثل سويا، در کنترل علائم يائسگی موثر نيست.
به علاوه اين ماده تنها در صورتی بر علائم يائسگی موثر است که نه به طور موقت، بلکه طی ساليان دراز و در سراسر عمر مصرف شده باشد.
وی گفت: "به اين ترتيب شواهد روشنی داير بر فوايد بالقوه مصرف مواد غنی از آيسوفلاون مثل سويا وجود دارد، اما مصرف آن به صورت آدامس موضوع مطالعات مفصل نبوده و چنين محصولاتی ممکن است تنها يک ترفند بازاری باشد."