اینترنت 6G چیست؟

 
 
 

 نسل ششم اینترنت در راه است

 اینترنت 6G چیست؟ آیا فکر کردن به چنین سرعتی برای شما هم هیجان‌انگیز است؟ درحالی‌که تصور اینترنت 5G برای بسیاری از ما هنوز  رویایی است باید شما را با یک خبر جدید شگفت‌زده کنیم: اینترنت 6G در راه است! شاید با خود فکر کنید شبکه‌های 5G هنوز به‌طور کامل ساخته نشده‌اند، اما باید گفت شرکت‌های بی‌سیم قبلاً به آینده نگاه کرده و به فکر شبکه ارتباطی موبایل بعدی هستند. ازنظر فنی، اینترنت 6G هنوز وجود ندارد؛ اما ازنظر تئوریک و بر اساس شبکه‌های فعلی و روند پیشرفت تکنولوژی باید منتظر نوع کاملاً جدید از اینترنت باشیم؛ بنابراین، بیایید با کمی آینده پژوهی به آینده اینترنت سفر کرده و در دنیای اینترنت 6G غرق شویم.

 اینترنت 6G چیست؟

 اینترنت G6 درواقع معرف نسل ششم تکنولوژی وایرلس یا بی‌سیم است. این تکنولوژی ادامه‌دهنده راه اینترنت 4G و 5G است و با استفاده از باندهای رادیویی با فرکانس بالاتر، سرعت بسیار بیش‌تر و تأخیر کمتری به شبکه‌ها می‌دهد. علاوه بر این اینترنت 6G قادر به پشتیبانی از دستگاه‌ها و سیستم‌های پیچیده تلفن همراه مانند اتومبیل‌های خودکار است. اینترنتی که ما امروز برای تلفن همراه استفاده می‌کنیم بیشتر مبتنی بر اینترنت 4G است، یک استاندارد بی‌سیم که برای اولین بار در اواخر سال 2009 راه‌اندازی شد.

اینترنت 4G با افزایش سرعت داده‌ها، به ما اجازه داد فعالیت‌های آنلاین مانند پخش فیلم‌های HD و بازی‌های ویدیویی را بسیار راحت‌تر از گذشته و از طریق تلفن همراه انجام دهیم. جالب‌توجه است، درحالی‌که به استفاده همگانی از اینترنت 5G نزدیک می‌شویم، بسیاری از شرکت‌های تلفن همراه هنوز از بسیاری از قابلیت‌های اینترنت 4G استفاده نکرده و حتی آن‌ها را نمی‌شناسند.

به‌طور متوسط، دستگاه‌های تلفن همراه در شبکه‌های 4G یا  LTE حدود 33.88 مگابیت بر ثانیه سرعت بارگیری دارند. این مقدار کاملاً کمتر از برآورد اولیه‌ای است که برای اینترنت 4G برنامه‌ریزی‌شده بود. اما بیایید نگاهی به نسل پنجم اینترنت یا اینترنت 5G داشته باشیم: سرعت اینترنت 5G فعلی بسته به نوع شبکه بین 40 تا 1100 مگابیت در ثانیه است. کارشناسان تخمین می‌زنند که اینترنت 5G درنهایت می‌تواند سرعت را تا حداکثر 10000 مگابیت بر ثانیه برساند؛ اما قسمت مهم در رابطه با پیشرفت‌های نسل پنجم اینترنت تنها سرعت‌بالای آن نیست.

شرکت‌های بی‌سیم در حال حاضر علاوه بر تلفن‌های همراه به گسترش اینترنت در بخش‌های دیگری تمرکز کرده‌اند. این شرکت‌ها برنامه‌هایی برای استفاده از اینترنت  5G در صنعت، تجارت، پزشکی و سایر مشاغل  دارند. با توجه به آنچه گفته شد، نتیجه‌گیری درباره‌ی نسل ششم اینترنت کاملاً ساده است: اینترنت 6G چیزی فراتر از سرعت اینترنت خواهد بود.

 به‌طور منطقی دشوار است که بخواهیم در رابطه با چیزی که وجود خارجی ندارد صحبت کنیم، اما  مصاحبه‌های رسانه‌ای، مقالات پژوهشی و  شرکت‌های بی‌سیم  دریک تعریف کلی هم‌نظر هستند: اینترنت 6G یک سیستم کاملاً یکپارچه و مبتنی بر اینترنت است که امکان برقراری ارتباط فوری بین مصرف‌کنندگان، دستگاه‌ها، وسایل نقلیه و محیط اطراف را فراهم می‌کند. در حال حاضر تکنولوژی استفاده از اینترنت اشیا در تلفن‌های همراه و خانه‌های هوشمند به رشد چشم‌گیری رسیده است. همین موضوع ثابت می‌کند تا دست‌یابی بشر به یک اینترنت همه‌جانبه چیزی نمانده است. آنچه ما امروز به نام تکنولوژی رویایی اینترنت 6G می‌شناسیم.

اینترنت 6G  با سرعت یک ترابایت بر ثانیه

 شبکه‌های 6G می‌توانند سرعت یک ترابایت در ثانیه را به‌راحتی امکان‌پذیر کنند. این سرعت هزار برابر سریع‌تر از 1 گیگابیت بر ثانیه است،

یعنی سریع‌ترین سرعت موجود در شبکه‌های اینترنتی خانگی! اما این تمام ماجرا نیست. سرعت تخمین زده برای اینترنت 5G حداکثر 10 گیگابایت بر ثانیه است. حال این سرعت را با سرعت اینترنت 6G مقایسه کنید: در یک احتمال کلی اینترنت 6سرعتی 100 برابر بیشتر از اینترنت 5G خواهد داشت! نسل ششم اینترنت پهنای باند و قابلیت اطمینان بسیار بالایی خواهد داشت. علاوه بر این اینترنت 6به‌طور مداوم قابل‌دسترسی خواهد بود، این یعنی زندگی روزمره ما بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از گذشته خواهد شد.

امواج تراهرتز

 

با شروع آزمایش در زمینه امواج تراهرتز یا امواج زیر میلی‌متر، امیدهایی برای استفاده از اینترنت 6G در بین شرکت‌ها به وجود آمد. این امواج در حقیقت باندهای رادیویی هستند که در طیف 95GHz تا 3THz (تراهرتز) قرار می‌گیرند. امواج تراهرتز فرکانس بالاتری نسبت به امواج میلی‌متر دارند به همین دلیل  امروزه از آن‌ها به‌عنوان نوعی راه‌حل برای محدودیت‌های ازدحام شبکه و پهنای باند یاد می‌شود.

برای مثال نسخه‌های پیشرفته 5G به باندهای موج میلی‌متر بستگی دارند تا مقدار زیادی از داده‌ها را با سرعت فوق‌العاده سریع و با کمترین زمان پاسخگویی حمل کنند. علاوه بر این مواردی مانند اتوماسیون اتوماتیک و جراحی‌های از راه دور (ازلحاظ تئوری) با این تکنولوژی می‌تواند واقعی و امکان‌پذیر باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این امواج برخلاف تصور شما برد کوتاهی دارند؛ اما اگر بتوان از آن‌ها به‌درستی و با استفاده از  برخی رویکردهای جدید شبکه استفاده کرد، می‌توانند ظرفیت بیشتری برای انجام فعالیت‌های پیچیده از طریق یک شبکه بی‌سیم 6G فراهم کنند.

 کاربرد اینترنت 6G در تکنولوژی‌های روز

 

هوش مصنوعی و اینترنت 6G

اتومبیل‌ها و هواپیماهای اتوماتیک و بدون سرنشین، کارخانه‌هایی با کنترل از راه دور و سایر کاربردهای هوش مصنوعی (AI)  در ترکیب با نسل پنجم اینترنت باعث خلق شگفتی‌های فراوانی شده و خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که ظهور 6G این موضوع را بیش‌ازپیش موردتوجه قرار دهد برای مثال اینترنت 6G می‌تواند با کمک هوش مصنوعی سیستمی ایجاد کند تا خودروهای خودران بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، این یعنی میزان تصادفات به صفر رسیده و ترافیک تا حد زیادی کنترل می‌شود، علاوه بر این شما همیشه از سریع‌ترین و بهینه‌ترین مسیر به مقصد خود خواهید رسید.

ترکیب واقعیت مجازی و اینترنت 6G

انتظار می‌رود اینترنت 5G نقش پررنگی در پیشرفت‌های واقعیت مجازی داشته باشد؛ اما این تازه شروع کار است. سال‌ها بعد، در عصر 6G انسان با تکنولوژی‌هایی  مانند سطوح سلولی، ایمپلنت‌های متصل و رابط‌های بی‌سیم بین مغز و کامپیوتر روبرو خواهد شد. برخی آینده‌پژوهان  پیش‌بینی می‌کنند که تلفن‌های هوشمند درنهایت به نفع پوشیدنی‌های هوشمند، هدست ها و  ... در حاشیه قرار می‌گیرند. پوشیدنی‌های هوشمندی که می‌توانند ورودی‌های حسی را به‌طور مستقیم را از حواس انسان بگیرند.

 

نکات کلیدی اینترنت G6

  • نسل ششم تکنولوژی وایرلس یا بی‌سیم
  • ادامه‌دهنده راه اینترنت ۴G و ۵G
  • باندهای رادیویی با فرکانس بالاتر
  • سرعت بیش‌تر
  • تأخیر کمتر
  • پشتیبانی از دستگاه‌ها و سیستم‌های پیچیده تلفن همراه مثل اتومبیل‌های خودکار

کاربردهای اینترنت 6G

  • اتومبیل‌های بدون سرنشین
  • هواپیماهای اتوماتیک و بدون سرنشین
  • کارخانه‌هایی با کنترل از راه دور
  • سایر کاربردهای هوش مصنوعی Artificial intelligence (AI)