زندگی

 نامه اعتراض

   رادیو پیام زن در بیرون مرز ( سویدن )

 

     پاسخی برای ناکامی و نادانی  دستگاه حاکمیت  فاقد برنامه  ومدیریت در افغانستان

    بنام آفریدگار آزادی  و آزاده گی

     در پی تحولات اخیر جامعۀ نورسته ما از چنگ خیالات خام ( افراطیگری به شیوۀ طالبانی ) بشیوه ی برخی از زعمای تاریک اندیش و جبروت اسلامی که اینک باز در جوی گدشته آب میریزند، نگرانیهایی بوجود آمده است.

     رئیس جمهور دورۀ دموکراسی که برنعش خونین فوندامیتالیزم و قرائت های ماقبل آگاهی انسان، پرسه میزند بار دیگر بر فعالیت های ناسودمند و ریشه در هوا؛ دست یازیده است. از فرمایشات رئیس جمهور میگوییم که با نیروهای به اصطلاح شاز دموکراسی به جنگ افریت خشونت مذهبی پا برهنه کرده است. تعجب اینجاست که فرما یشات رئیس جمهور و پیشنهاد برای اجراات و اقدامات دولت در مبارزه علیه طالبان؛ مراجعه به اصل تفکر طالبان است.

     اخیرا جناب حامد کرزی و تیم همراهان ایشان در حاکمیت، در پی ایجاد نیروهای مهارسریع فساد اداری و اجتماعی هستند. این نیرو که دموکراسی شان چیزی نیست جزء همان ادارۀ تعذ یب مردم ( امر به معروف و نهی از منکر ) که توسط طالبان برضد همۀ مردم افغانستان اعمال شد.

     چیزیکه باید گفته شود اینست که دولت به اصطلاح دموکراسی راه عبور به آینده را پیدا نمی کند و لذا از سوراخهای خشونت به علایق تباری و خون - قومی دستور طالبان ورهبری ایشان ( پاکستان ) تمکین میکند. مردم بیچارۀ افغانستان به گمان آنکه به سوی خوشبختی و دموکراسی میروند بر عکس به چاه تفنن و رسوائی درافتاده اند.

     رادیو پیام زن از نام خود و کفالتاٌ از نام جامعۀ زنان بیرون مرز مخصوصأ زنان شمال اروپا، تردید و تشکیک خویش را از این سیاست نابکار و آشفته بازار دولت افغانستان به روشنی اعلام میدارد. شکی نیست که اقدامات دولت افغانستان توهین آشکاربه دین وتحریم شفاف و آفتابی به ارزشهای د موکراسی وبی اعتنا ئی مطلق به مردم شریف افغانستان است؛ اما مهمتر از همه اینکه اقدام درراه ایجاد پولیس مسخره مذهبی دشنامیست بر هر چه شرافت زن در سرزمین من.

     پس من و همۀ زنان مهاجر دراروپای شمالی، این اقدام را به دیده نفرین میبینیم و به روشنی بیان میکنیم که بازی کنونی با همۀ فن وفوت اربابان سیاست، لیت العل و دفع الوقت برای پنهان داری نا توانی وفقدان مدیریت دولت چیز د یگری نیست.

     دولت آقای کرزی برای پنهان نمودن ناتوانی های اجرائی و به منظور ناکامی در آرزو های خویش به اقداماتی د ل بسته است، که نه برای مردم سودمند است و نه برای افکار و اندیشه های مردم پسند. اقدام به اهانت مردم و مقدسات آنان ازمنتهای نفهمی و فقدان تجربۀ دولتمداری در اجرای اموراست.

     فساد مهار ناپذیر و دامنگستر اداره کابل، در تمام اندام جامعه محصول عمل دولت است، مردم تقصیری در بحران دولت ندارند. شخصیت دولت وناکار آمدی دستگاه همین است که هست. پس نمی باید دولت موجب آزار مردم بشود، در حالیکه باید معترف به بیچاره گی و بی برنامه گی های روزگار خود با شد.

     به تأ سی از شرایط کنونی افغانستان و تحولات ناسودمند سیا سی که دولت افغانستان بر مبنای آن برای گذار از بحران به بحران جوشان ( اشتباه در اشتباه ) عمل میکند چیزی بیش ازیک طرح سیاسی نیست.

     رادیو پیام زن آرزومند است که جامعۀ روشنفکران افغانستان و اهالی فرهنگ و سیاست انگیزه ها و اندیشه های این اقدامات را به نقد و چالش بکشند. همچنان از جامعهء زن در حوزه ی داخل و بیرون از افغانستان درخواست میکنیم، که برای تحریم و مهار کردن این اقدام دست به اتحاد تبلیغاتی بزنند، تا باشد که تیغ و تبر دشمنان زن ونارواداران وطن را با آگاهی و دفاع از آزادی پاسخ داده باشیم .

      متن حا ضر در مقام یک اعتراضیه وواکنش کلی با پروگرام عوامانه ی دولت افغانستان، بر مبنای ایجاد پولیس اهانت بر مردم ( دستگاه احتساب طالبان ) ترتیب شده است. ما ارشاد ارزشی و مبارزه اصولی بر مبنای تهذیب وتنظیم امور جامعه را مکلفیت هر انسان وسپس هر مسلمان میدانیم، این بدانمعنی هم نیست که با هر سیاه بازی و عوامفریبی متعفن که از ریشه با فرمان دین جدا ست تمکین کنیم.

     دولت باید صفوف قوای مسلح ( پولیس، امنیت  و امور دفاع ملی ) را با جذب کادر های مجرب و سابقه دار این وزارتها، تکمیل وتقویت کند. این اقدام هم بمعنی اشتغال و کاریابی خواهد بود وهم قدر شناسی افسران و کارمندان این ارگانها. دولت برای رضای خاطر ملا شینواری ومحمد عمر نباید به سرنوشت مردم بازی کند. اگر به بی احترامی و مردم آزاری ادامه دهد، دیر یا زود به آتش نا سپاسی خود گرفتار خواهد آمد.

     از همه ناشران و مدیران سایتهای نشراتی اعم از فرهنگی، سیا سی، تخصصی وعمومی در داخل وخارج کشور درخواست مینماییم، تا در مبارزه مشترک علیه استفا ده ابزاری دولت از دین و هدف قرار دادن زنان جامعه پیش از هر گروه اجتماعی دیگر، در کنار هم قرار گیرند و صفوف مبارزان آگاه آزادی و آبا دی در سرزمین ویران مان افغانستان را در برابر بیگانه گرایی وروح نوکری به پاکستان واحزاب تروریستی آن؛ در مردم ومخصوصاً دولت منفعل کابل بخشکانیم.

     بار دیگر احساس نگرانی ورح نفرت خویش از عوامفریبی دولت در راه تقویت ملابازی وطالب سازی را شدیداً ابراز میداریم، و برای مهار این عمل نابکار ( تشکیل پولیس اضافی ) و برخی اقدامات غیر ضروری دولت اتحاد روشنفکران و آگاهان جامعه را یک وجیبه سیاسی – اجتماعی میدانیم.   ومن الله توفیق

 

فراخوان

رادیو پیام زن در برون مرز

 

 

گردانندگان این  رادیو  در نظر  دارند،  سنت نیکوی  پاسداری از  مقام  ومرتبت  شعرا، نویسندگان ،  اهالی قلم  واندیشه را به بحث  و گفتگو بگذراند..  دراین  برنامه  عجالتاً  تجلیل   ونکو داری  از شخصیت  و شکوه  شاعرانه ی  پیشکسوتان شعر  فارسی  بعنوان گام نخست  در مرحله  اجرا  قرا ر گرفته است.

 

به پیروی  از این  عمل،  آغاز کاررا با یاد کردی  از شخصیت، صلاحیت،  اشراف  و توانایی شاعرانه غزلسرای معاصر در شعر فارسی (حوزه  افغانستان)  استاد لطیف  ناظمی،  که دقیقاً  در آستانه   ِ  شصت  سالگی قرار دارند، اختصاص  داده ای

 

خوشبختانه  نخستین سخنان در باب ترویج  وتعمیم این  اندیشه (تجلیل مقام فرهنگی استاد  لطیف  ناظمی)  توسط  آقای بیژنپور  وجناب  شریف  سعیدی،  گفته شد.  ما به  منظور پیگیری  و تداوم این  گونه  تبادل نظر  و مباحثات، از  شما  شاعران  و شعر  دوستان  صمیمانه  دعوت می کنیم،  تا اگر مایل  هستید،  با ایمیل این  رادیو،  و آدرس  سایت  خاوران،  بمنظور اشتراک  در بحث  آزاد،  تماس  اخذ بفرمایید.

 

 

در برنامه فردا شب  وشاید  چند شب  دیگر هم  گفتمان  ما،  در محور تجلیل  ونکو داری  از  استاد ناظمی،  برای  شصت  سالگی  ایشان  خواهد  بود.  درصورت  داشتن علاقه  در این بحث   وابراز  مراتب  تبریکات  خود تان  با این  رادیو  وسایت  خاوران  در تماسس  شوید 

 

ما  با عرض  تبریکات  خویش  به پیشگاه  آن  فرزانه،   بار دیگر  مناسبت   شصتمین  سال  تولد  ایشان  را تبریک  عرض  می کنیم

 

 

ومن الله توفیق

 

فرشته حضرتی گرداننده رادیو

 

وسایت  انتر نیتی  خاوران